3x gezonde eiwitrijke pannenkoeken

Proteïne pannenkoek
Bananen pannekoek
Spinazie pannenkoek

Proteïne pannenkoeken

Lekkere pannenkoekjes met een extra dosis eiwit. Lekker met een topping van Griekse yoghurt en fruit. Ideaal voor na het sporten of om je dag goed mee te beginnen. 

INGREDIËNTEN:  voor 12 stuks

  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 40 gram eiwitpoeder
  • 200 ml magere melk
  • 1 snuf kaneel


BEREIDING

  1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender tot meel.
  2. Voeg de banaan, eieren, kaneel, eiwitpoeder en een scheut melk toe en mix tot een beslag.
  3. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het beslag de gewenste dikte heeft. Bij een dik beslag krijg je iets dikkere pannenkoeken, bij dun beslag juist dunnere pannenkoeken.
  4. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan.
  5. Schep ongeveer een sauslepel van het beslag in de pan. Je kunt er 3 of 4 in een pan maken. Bak ze goudbruin en draai ze dan voorzichtig om.
  6. Serveer de pannenkoeken eventueel met wat extra Griekse yoghurt, noten en/of fruit.
  7. Totaal aantal eiwitten per pannenkoekje: 6 gram (zonder topping).

Bananen pannenkoeken zonder gluten

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

INGREDIËNTEN: voor 12 stuks

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • Snufje kaneel
  • Klontje boter
  • Garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit, honing of stroop


BEREIDING

Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.

Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.

Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.

Tip: wil je ze iets vullender maken dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag, ze zijn dan niet meer glutenvrij.

Je kunt ze in de koelkast afgedekt 2 dagen bewaren of invriezen.

Groene pannenkoeken met spinazie

Begin je dag goed met deze groene pannenkoekjes met spinazie. Gezonde en smaakvolle pannenkoeken, gemaakt met Hüttenkäse, verse spinazie en volkorenmeel. Perfect voor een energierijk ontbijt of lunch.

INGREDIËNTEN: voor 12 stuks

  • 400 gr hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 1 snuf peper en zout
  • 75 gr spinazie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 130 gr volkorenmeel
  • Boter of margarine om in te bakken

Nodig: blender of keukenmachine

BEREIDING

Doe de Hüttenkäse in een blender of keukenmachine samen met de eieren en een snuf peper en zout. Voeg ook de spinazie toe en mix dan fijn.

Voeg de bakpoeder toe en spatel daarna het meel door het groene beslag.

Verhit boter of margarine in een pan en schep met een sauslepel hoopjes beslag in de pan en verdeel mooi in de vorm van een klein pannenkoekje.

Wacht tot er belletjes ontstaan aan de bovenzijde en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze ook aan de andere kant lichtbruin.

Serveer ze direct. Ook lekker met wat extra Hüttenkäse erop en/of wat gehakte noten.

0 Reviews

Write a Review