Kip Parmezan

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht: 20 min  bereidingstijd + 30 min in de oven

Ingrediënten:

  • 500 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gr pastasaus (met basilicum of Italiaanse kruiden)
  • 1 bol mozzarella
  • 3 tomaten
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Blaadjes verse basilicum
  • Koolzaadolie
 
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets allemaal een keer doormidden zodat ze wat platter zijn. Meng de koolzaadolie met de fijngehakte knoflook, peper en zout en meng met de kipfilets in een kom. Verdeel de kip over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de pastasaus er over. Snijd de blaadjes basilicum in stukjes en strooi over de saus.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en over de saus. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg over de mozzarella. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas er over. Zet de schaal in de oven en bak in ca 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

0 Reviews

Write a Review