Pasta met knoflookgarnalen en spinazie

Hoofdgerecht: 20 min  bereidingstijd 

Ingrediënten 4 pp:

  • 200 gram volkoren spaghetti (50 gr pp)
  • 400 gram wokgarnalen (in zak bv Jumbo)
  • 1 citroen
  • 500 gram spinazie
  • 20 gram basilicum
  • 3/4 tenen knoflook
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Koolzaadolie
 

Bereiden: 

  1. Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen, rasp de parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn.
  2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens de garnalen, de basilicum en de spinazie toe en bak al roerend 4 minuten door of totdat de spinazie is geslonken. Blus af met het citroensap, voeg de spaghetti toe en bak het geheel nog 1 minuut door.
  4. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de parmezaanse kaas.
 
Dit gerecht bevat 50 gram volkoren spaghetti. Dat is de helft van een normaal gerecht. 1 eetlepel volkoren spaghetti pp is toegestaan.

0 Reviews

Write a Review